Stergere din Biroul de Credit? Uite asa se obtine imprumut

Stergere din Biroul de Credit Uite asa se obtine imprumutMulte magazine sau lanțuri de magazine oferă acum, în parteneriat cu diverse bănci, propriile cărți de credit, pe care să le folosești atunci când mergi la cumpărături. De regulă, aceste carduri îți oferă beneficii suplimentare la comercianții respectivi dar totodată pot fi folosite și atunci când îți faci cumpărăturile din alte magazine.

Chiar dacă la prima vedere par extrem de tentante, trebuie să ai mare grijă atunci când decizi să îți faci un astfel de card. Mirajul cumpărăturilor pe care le plătești în rate îți poate crea mari probleme, mai ales dacă ajungi să te îndatorezi prea mult. În continuare îți vor arăta ce trebuie să faci pentru a te asigura că nu vei ajunge vreodată în imposibilitatea de plată.

Ce este un card de credit de magazin?

Așa cum sugerează și numele, acesta este un card de credit pentru cumpărături. Diferența este că aceste carduri ți le poți face direct într-un magazin sau într-un centru comercial. Cardurile sunt oferite de către magazine în parteneriat cu diferite bănci și pot fi acordate pe loc sau, mai exact, în aproximativ o oră, în urma unei scurte verificări la biroul de credite.

Aceste carduri sunt extrem de atractive deoarece se pot face inclusiv în weekend, atunci când poate ești prins în mirajul reducerilor și dorești neapărat să îți cumperi ceva numai că nu ai bani suficienți. Marele pericol din jurul acestor carduri este că au dobânzile mult mai mari decât cardurile de credit obișnuite. Asta, bineînțeles, dacă te afli în imposibilitatea de a plăti o rată.

Cardurile de credit de magazin nu pot fi folosite, din fericire, pentru a retrage bani de la bancomat. Există însă și astfel de carduri, dar odată ce ai retras chiar și un leu, dobânda va fi cu adevărat copleșitoare.

Astfel, înainte de a-ți face un astfel de card, gândește-te bine dacă îți poți lua angajamentul de a achita ratele la timp, în fiecare lună.

Veți putea să vă plătiți soldul datorat în fiecare lună?

Un credit, fie el și de doar câteva sute de lei, este un angajament important, care poate avea repercusiuni pe viitor, dacă nu îți plătești ratele la timp. Așa că, înainte de a-ți deschide un astfel de card gândește-te serios dacă vei putea achita rata în fiecare lună, fără întârziere.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți limitezi cheltuielile, pentru a nu risca să ajungi la biroul de credite pentru un împrumut mic.

  1. Ține evidența cumpărăturilor din weekend. Doar așa vei ști cât cheltui cu adevărat. Multe persoane rareori își notează pe ce dau banii și se trezesc că trebuie să se împrumute până la salariu.
  2. Stabilește-ți un buget. După ce ai văzut pe ce dai banii, este timpul să faci un calcul și să îți stabilești un buget corespunzător, care să îți permită să faci și cumpărături de weekend.
  3. Ai nevoie de obiectul respectiv? Înainte de a face cumpărături de weekend întreabă-te dacă acel lucru este într-adevăr o necesitate sau doar o dorință a ta. Dacă este doar o dorință, trebuie neapărat să te încadrezi în bugetul respectiv. Dacă este o necesitate și nu ai bani suficienți, gândește-te bine dacă poți achita rata.
  4. Stabilește valoarea creditului pe care ți-l permiți. Înainte de a-ți face un card de credit pentru a cumpăra bunul de care ai nevoie, fă-ți mai întâi un calcul și stabilește dacă vei putea să achiți lunar ratele pentru bunul respectiv.

Ștergerea din Biroul de Credit – Limitați numărul de carduri pe care le folosești

Ștergerea din Biroul de Credit – Limitați numărul de carduri pe care le folosești

Dacă îți faci un card de credit de magazin și nu vei putea să îți achiți rata, vei ajunge la biroul de credite. Cu alte cuvinte, pe viitor nu vei mai putea la fel de ușor, sau poate chiar deloc, să îți deschizi un card nou. Astfel, poți ajunge în situația în care să ai nevoie de un credit pentru a-ți acoperi niște cheltuieli neașteptate și să nu îl poți primi pentru că figurezi ca rău-platnic.

Totodată, dacă ai astfel de carduri și nu le folosești este bine să le închizi. Chiar dacă sunt nefolosite, ele vor fi luate în calcul atunci când aplici pentru un nou credit. Cu cât ai mai multe carduri, cu atât creditul va fi mai mic.

Încearcă să stai departe de limita de credit

Probabil cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a evita să devii rău platnic este să îți limitezi valoarea creditelor. Orice persoană cu un contract de muncă pe perioadă nedeterminată poate lua credite de până la 20% din salariul lunar. Deși la prima vedere poate părea puțin, 20% din salariu este o sumă destul de mare, aproape la fel de mult cât plătești pe alimente.

Din această cauză este bine să încerci să nu atingi această valoare și să încerci chiar să te limitezi la 10%. Astfel, ratele lunare vor fi și mai ușor de plătit, chiar și în cazul unui eveniment nefericit care poate îți dă peste cap finanțele într-o anumită lună.

În concluzie, încearcă să eviți să îți deschizi carduri de credit de magazin pentru lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie. Un credit inutil, fie el și foarte mic, reprezintă un potențial risc de a ajunge pe lista rău-platnicilor de la biroul de credite. Dacă ajungi să îți deschizi un astfel de card încearcă să limitezi suma pe care o cheltui astfel încât ratele lunare să nu te copleșească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *