Refinantare credite IFN la Banci. Ai restante sau datorii?

Refinantare credite IFN la Banci. Ai restante sau datorii?

Refinanțarea unei datorii este cea mai ușoară metodă de a scădea ratele sau a le transforma într-una singură, mai ales atunci când, din diverse motive, riști să nu îți poți achita datoriile într-o anumită lună.

Ce este consolidarea datoriei

Consolidarea datoriei reprezintă un tip de refinanțare ce îți permite să aduni într-o singură rată lunară toate creditele pe care trebuie să le plătești. Acest lucru se face prin accesarea unui nou credit, care să le acopere pe cele existente, dar a cărui rată să fie mai mică decât suma celorlalte. Cu alte cuvinte, dacă toate creditele tale însumează rate de 500 de lei pe lună ți le refinanțezi într-un singur credit pe care să plătești doar 450 de lei.

Consolidarea datoriilor prin refinanțare se poate face atât la o bancă cât și la o IFN (Instituție Financiară Nebancară). Refinanțarea poate fi făcută fie la una dintre instituțiile la care aveți deja un credit, fie la o altă instituție.

Cum să îți consolidezi datoria

Prin consolidarea datoriei, tot ce faci este să soliciți un alt împrumut pentru a le acoperi pe celelalte deja existente. Astfel, nu doar că obții suma necesară pentru achitarea celorlalte credite, dar poți cere, și obține, lichidități suplimentare, fără a fi necesar să explici instituției creditoare ce vei face cu banii.

Cum să îți consolidezi datoria

Singurul dezavantaj al acestei metode este că, cel mai probabil, îți vei mări din nou perioada de creditare.

Valoarea noului împrumut depinde, bineînțeles, de o serie de factori, precum profilul clientului, caracteristicile împrumutului solicitat, istoricul datoriilor și altele. Unele categorii de clienți au mai mari șanse de a obține o refinanțare, printre aceștia numărându-se funcționarii publici, angajații la stat sau pensionarii, care pot obține o refinanțare de până la 20% din venituri. Din păcate, pentru persoanele fără venituri sau fără giranți nu se acordă astfel de împrumuturi. Totodată, pentru cei aflați în mari dificultăți financiare, un astfel de împrumut se poate obține mult mai ușor în cazul în care acesta este garantat cu un bun imobil, precum un apartament, o casă sau un teren.

Dacă dorești să știi mai multe despre cum să îți consolidezi datoria și care sunt cele mai oferte de refinanțare de pe piață completează formularul online și un consultant de-al nostru te va contacta în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *