Credite rapide pentru restantieri 2020. La institutii nebancare online.

Credite rapide pentru restantieri 2020. La institutii nebancare online.

Ai deja o datorie la bancă și ai ajuns în situația în care nu îți mai poți achita ratele la timp? Din fericire, dacă te afli în această situație, rezolvarea poate fi destul de simplă. În caz că nu știai, în România există numeroase Instituții Financiare Nebancare (IFN), care acordă credite chiar și restanțierilor. Citește în continuare pentru a afla cum poți beneficia și tu de un împrumut pentru restanțieri.

Credite rapide pentru restanțieri de la instituții nebancare online

Dacă citești acest articol înseamnă că deja te afli în dificultate de plată de ceva timp, poate chiar te apropii de acel termen critic de 3 luni, în urma căruia banca poate începe procedura de executare silită sau poate pasa creanța către o firmă recuperatoare de creanțe. Dacă te afli în această situație, probabil că te afli deja și pe lista rău-platnicilor de la Biroul de Credite, fiind raportat chiar de către banca la care te-ai împrumutat. Deși situația poate părea disperată, nu intra în panică!

Probabil că te-ai gândit deja la un alt împrumut, care nu neapărat să îl acopere pe cel vechi (deci nu o refinanțare), ci mai degrabă un împrumut mic, care să te ajute să ajungi la zi cu ratele. Din păcate, multe bănci evită să acorde astfel de împrumuturi persoanelor care au deja restanțe la credite. Din fericire, există alte alternative!

La ora actuală în România există numeroase IFN-uri care acordă împrumuturi. Printre ele se regăsesc și anumite instituții care acordă credite inclusiv restanțierilor, care poate au și un istoric de credit mai puțin bun.

Atunci când aplici pentru un astfel de împrumut, creditorii, la fel ca și băncile, îți vor verifica istoricul la Biroul de Credite. În funcție de informațiile primite de acolo îți vor acorda un împrumut care să corespundă cu veniturile și cu potențialul tău de a restitui acel credit.

Totodată, în cazul în care ai mai multe credit, aceste instituții îți pot oferi o refinanțare astfel încât să aduni toate ratele într-una singură, care poate fi chiar și mai mică decât plăteai până în acest moment.

Chiar dacă aceste credite pot părea soluția salvatoare trebuie să fii foarte atent la condițiile de acordare. Adesea, IFN-uri percep rate mai mari decât băncile, așa că fii foarte atent înainte de a accesa un credit. Iată care sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a alege cel mai bun IFN:

  1. Stabilește suma de care ai nevoie. Ai nevoie doar de o sumă de bani care să îți permită să plătești doar ratele restante? Estimezi că în perioada imediat următoare, cum ar fi următoarele 6 luni, vei mai avea dificultăți în a-ți plăti ratele? Dorești să îți refinanțezi creditul sau creditele existente? În funcție de ce nevoi ai, fă-ți acest calcul înainte de a începe să cauți credite pentru restanțieri de la IFN-uri. Astfel, vei știi exact de câți bani ai nevoie și nu vei ajunge în situația în care să iei un credit după care să constați că banii nu sunt suficienți, mai ales dacă nu vei mai putea accesa un credit nou.
  2. Stabilește durata pe care vrei să te împrumuți. Durata noului credit este la fel de importantă. Trebuie să ai grijă ca aceasta să fie suficient de mare astfel încât ratele să nu fie foarte mari, mai ales dacă alegi să nu îți refinanțezi celelalte credite. Cu toate acestea, nici durata nu trebuie să fie prea mare, altfel vei ajunge să plătești o dobândă mult prea mare.
  3. Strânge cât mai multe oferte. Încercă să obții câte o ofertă de la fiecare IFN în parte care este dispus să ofere credite pentru restanțieri. Cu cât strângi mai multe oferte cu atât îți va fi mai ușor să găsești un credit ce are condiții de plată mai ușoare.
  4. Compară creditele și verifică DAE. Diferențele între creditele oferite de IFN-uri pot fi foarte mari. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici DAE, sau Dobânda Anuală Efectivă. Acesta este cel mai bun indicator al costului creditului oferit de către fiecare IFN. Cu cât DAE este mai mare, cu atât va trebui să returnezi mai mulți bani. Totodată, trebuie să fii și foarte atent la taxele percepute de IFN-uri. Deși majoritatea nu percep nici o taxă de analiză sau acordare, mai există și unele instituții care, după ce îți acordă creditul, îți opresc o parte din suma acordată sub forma unor diverse taxe.
  5. Solicită creditul. După ce ai ales cel mai convenabil credit pentru tine, trebuie, bineînțeles, să îl soliciți. Va trebui să transmiți către IFN buletinul tău de identitate, după care instituția va face o verificare și îți va acorda creditul dacă este cazul. Banii îți sunt virați apoi în cont în cel mai scurt timp.

Ce condiții trebuie să îndeplinești

În foarte puține cazuri poți găsi și bănci care să acorde împrumuturi pentru restanțieri. Acestea sunt însă foarte exigente și trebuie să faci dovada unor venituri stabile pentru a putea fi eligibil. De exemplu, trebuie să ai un contract pe perioadă nedeterminată, cu măcar 3-6 luni vechime, și un salariu suficient de mare astfel încât ratele să nu depășească mai mult de 20% din venituri.

Din păcate, nu multă lume este eligibilă pentru un astfel de credit. Totuși, la IFN-uri, condițiile de acordare sunt mult mai ușor de îndeplinit. La ora actuală găsești în România mai multe astfel de instituții dispuse să ofere credite chiar și restanțierilor.

Procedura este aceeași ca și în cazul persoanelor care nu au restanțe și care nu figurează la Biroul de Credite. Astfel, întreg procesul de aplicare și acordare al creditelor se face de cele mai multe ori online, însă există și cazuri în care reprezentanții IFN-ului te vor ruga să mergi la sediul lor. Durata de procesare a cererii este de asemenea mai mare, din simplul motiv că aceștia trebuie să facă mai multe verificări, pentru a se asigura că există totuși șanse mari ca să îți plătești viitoarea datorie.

Deși există destul de multe IFN-uri dispuse să acorde credite chiar și restanțierilor, trebuie menționat faptul că, de cele mai multe ori, suma oferită nu va fi foarte mare. Motivul este simplu. Restanțierii nu sunt buni platnici și, având în vedere că împrumuturile sunt oferite fără garanții, instituțiile financiare doresc să își limiteze cât mai mult posibilele pierderi. Totodată, există și unele IFN-uri care aleg să perceapă dobânzi mai mari pentru cei care au deja restanțe, așa că alege cu mare grijă instituția de la cere soliciți împrumutul.

La majoritatea IFN-urilor, condițiile minime pe care orice persoană trebuie să le îndeplinească sunt următoarele:

  • Vârsta minimă trebuie să fie de cel puțin 19 ani
  • Să prezinte o carte de identitate în momentul solicitării creditului
  • Un extras de cont cu IBAN, pentru contul în care dorește virarea banilor

Acestea sunt condițiile minime pe care trebuie să le îndeplinești, însă, pe lângă ele, majoritatea IFN-urilor au și alte cerințe atunci când vine vorba de acordarea creditelor pentru restanțieri.Credite rapide pentru restantieri 2020 La institutii nebancare online

O condiție cerută de majoritatea instituțiilor este venitul. Multe IFN-uri sunt dispuse să ofere credite pentru restanțieri doar persoanelor care fac dovada unui venit lunar de cel puțin 2.000 de lei. În acest caz, suma oferită adesea nu depășește 15.000 de lei așa că, dacă ai nevoie de un credit mai mare, și salariul trebuie să fie pe măsură.

Din fericire, există și IFN-uri care oferă credite pentru restanțieri, fără cerințe suplimentare, celor care au mai accesat un credit de la respectiva instituție în trecut și pe care l-au plătit, bineînțeles, la timp. Mai mult, sunt șanse chiar să primești un astfel de credit fără dobândă! Totodată, clienții vechi ai unei instituții financiare pot solicita creditele chiar și printr-un simplu apel telefonic, lucru care nu este valabil și pentru cei aflați la primul credit.

O altă condiție des întâlnită este cea a solicitării unui co-debitor. Deoarece solicitantul este o persoană care este deja rău-platnică, IFN-urile doresc să se asigure că nu vor pierde banii împrumutați și vor cere existența unui co-debitor pentru împrumut. De obicei, acesta nu poate fi o rudă de gradul întâi, precum soțul sau soția, deoarece este clar că prezintă același risc de neplată. Și în cazul în care IFN-ul îți solicită un codebitor, aplicarea pentru credit se face tot online, singura diferență fiind că va trebui să încarci și documentele co-debitorului.

În concluzie, poți obține destul de ușor un nou credit, chiar dacă ești restanțier, mai ales dacă apelezi la un IFN. Trebuie însă să ai mare grijă la condițiile de plată, deoarece există riscul să ajungi în imposibilitatea de a-l plăti, caz în care riști să te afli în situația unei executări silite, fără posibilitatea de a te mai împrumuta din nou. Pentru a evita acest lucru, asigură-te că nu ceri o sumă prea mare și că îți permiți să îți achiți la timp noile rate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *