Banci care acorda credite rau platnicilor 2020

Ai nevoie urgentă de un împrumut dar te afli în evidența Biroului de Credite pentru că nu ți-ai plătit la timp creditul precedent? Din fericire, băncile acceptă rău platnici în 2020, dacă îndeplinesc unele condiții. Citește în continuare pentru a afla cum poți să beneficiezi și tu de un credit, chiar dacă în trecut ai avut dificultăți la plată.

Banche più sicure 2020: le migliori banche romaniane ed europee

Din păcate, oricine poate ajunge să figureze ca rău-platnic la bănci. Este de ajuns să întârzii doar cu o lună plata unei rate iar banca te poate raporta la Biroul de Credite, astfel încât să îți fie aproape imposibil să mai iei un alt credit.

Ce opțiuni mai ai în momentul în care dorești să obții un credit nou dar figurezi ca rău-platnic?

Cep mai simplă soluție o reprezintă, bineînțeles, IFN-urile, sau Instituțiile Financiare Nebancare. Acestea acordă foarte ușor credite, chiar și rău-platnicilor, deoarece nu țin cont de informațiile de la Biroul de Credite. Deși simplă, această soluție trebuie evitată pe cât posibil deoarece dobânzile sunt foarte mari, iar termenul de plată este foarte scurt. Dacă ai întârziat plata unui termen bancar sunt șanse mari să întârzii și cu plata ratelor pentru un astfel de credit, ceea ce va însemna că vei avea de plătit și penalități pentru a-l închide.

Astfel, un nou împrumut bancar este cea mai bună soluție. Din păcate, șansele de acordare ale unui credit pentru rău-platnici sunt destul de mici, condițiile fiind destul de stricte. Totuși, avantajul este că dobânzile vor fi mult mai mici, iar termenul de plată mult mai lung astfel încât ratele vor fi destul de ușor de acoperit lunar. Banche più sicure 2020: le migliori banche romaniane ed europee

Multe dintre băncile din România anunță inclusiv pe site-ul lor că acceptă să acorde credite pentru rău-platnici, însă nu oferă prea multe detalii despre condiții. Cert este că la Biroul de Credite figurează sute de mii de români, unii dintre ei doar pentru că au întârziat plata cu doar câteva zile.

Astfel, persoanele care au avut restanțe mici și care și-au plătit ulterior creditul fără alte probleme au mari șanse să fie eligibile pentru un nou credit. Totodată, contează foarte mult și veniturile pe care un rău-platnic le obține. Dacă acestea sunt suficient de mari și gradul de îndatorare suficient de mic, orice bancă este dispusă să le acorde împrumuturi fără prea mari probleme. De obicei, persoanele care solicită un credit a cărui rată nu depășește 20% din venitul lunar nu au nici o problemă în a primi împrumut, chiar dacă figurează ca rău-platnici.

Dacă te afli în căutarea unui nou credit, de la o bancă, și te afli în evidența Biroului de Credit, te sfătuim să urmărești acești pași, pentru a nu ajunge din nou în imposibilitatea de a-ți achita datoriile:

  1. Calculează suma de care ai nevoie. Este foarte important să știi din start de câți bani ai nevoie. Acest lucru îți va simplifica procesul de căutare al unui credit și te va ajuta să afli pe loc dacă ești eligibil la băncile la care dorești să aplici, prin intermediul calculatoarelor online de pe site.
  2. Stabilește perioada de creditare. Chiar dacă accesezi un credit mic, tot poți să ajungi în imposibilitatea de plată dacă alegi o perioadă de împrumut prea mică iar ratele sunt mai mari decât îți permiți tu să plătești. Gândește-te serios la perioada de creditare și ține cont că mai bine ai mai multe rate mai mici decât mai puține și mai mare, mai ales că la bănci dobânda nu este la fel de mare ca în cazul IFN-urilor.
  3. Caută cât mai multe oferte. După ce ți-ai stabilit obiectivele este timpul să începi să cauți oferte. Nu te opri doar la 2-3 bănci, ci încearcă să obții oferte de la cât mai multe, chiar și de la băncile de care nu ai auzit. Acestea au de obicei cele mai bune oferte.
  4. Compară ofertele primite. Odată ce ai primit oferte de la toate băncile este timpul să le compari. Principalul factor de care trebuie să ții cont este DAE, sau Dobânda Anuală Efectivă. Aceasta îți va arăta care este cel mai scump credit și care este cel mai ieftin. Nu uita să verifici și durata maximă posibilă a creditului respectiv, pentru că degeaba alegi cea mai mică dobândă dacă ratele sunt totuși prea mari. Nu în ultimul rând, verifică și care sunt taxele de acordare ale băncii, dacă este cazul.
  5. Solicită creditul. După ce ai găsit cea mai bună ofertă pentru tine nu rămâne decât să aplici pentru creditul respectiv.

Ține cont că la bănci durata de acordare a unui credit este mult mai mare decât la IFN-uri, așa că nu aștepta până în ultima clipă să depui o solicitare. Totodată, este posibil ca banca să îți ceară mult mai multe documente, eventual chiar și după ce au început analizarea dosarului tău. 

Clasamentul celor mai sigure bănciClasamentul celor mai sigure bănci

Toate băncile care activează în România sunt soluții sigure atunci când vine vorba de accesarea unui credit, chiar și pentru rău-platnici. Din această cauză nu există un clasament bine definit în această privință. Cu alte cuvinte, indiferent de ce bancă ai alege poți fii sigur că este o instituție cât se poate de sigură. Astfel, siguranța nu ar trebui să fie un criteriu atunci când alegi banca la care vrei să accesezi un credit.

În concluzie, în România există suficiente opțiuni de creditare chiar și pentru cei rău-platnici, care se află în evidența Biroului de Credit. Important este să cauți c atenție următorul credit și să apelezi mai întâi la bănci și abia apoi la IFN-uri. Ai mare grijă atunci când alegi creditul și caută cea mai mică avantajoasă rată posibilă, pentru a nu ajunge din nou în situația de a fi raportat la Biroul de Credit. În acest caz riști să nu mai poți lua niciodată un alt credit de la o bancă din România. Nu în ultimul rând, nu aștepta până în ultima clipă să soliciți creditul deoarece perioada de analiză a dosarului este mult mai mare la bănci.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *